çocukistanbul ekibi EU SiS Catalyst Mentorlük Programı 2. Toplantısı için Viyana’da idi
çocukistanbul ekibi EU SiS Catalyst Mentorlük Programı 2. Toplantısı için Viyana’da idi
  • Yayın tarihi:
  • 19/03/2013
  • Yorumlar:

    0

 Program partneri Viyana ZOOM Çocuk Müzesi Direktörü Elisabeth Menasse ve Pazarlama Direktörü Christiane Thenius’un katılımıyla İstanbul’da Ocak ayında gerçekleşen çalışma ziyaretini takiben çocukistanbul yönetici ortakları Sibel Çetingöz ve Erdoğan Kahyaoğlu 4 günlük bir çalışma ziyareti için 2-5 Mart 2013 tarihleri arasında Viyana’da idiler. Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen EU SiS Catalyst Mentorlük Programı informel eğitim alanında çalışan farklı ülkelerden kurumların bir araya gelerek deneyim paylaşımı ve ortak çalışma yoluyla kapasite arttırmalarını, ortak projeler geliştirmelerini hedefliyor. 18 ay süreli programda çocukistanbul ve ZOOM Çocuk Müzesi, “çocuklarla bilim buluşmaları” başlığı altında bir program geliştirme çalışması yürütüyorlar.

Çalışma ziyareti sırasında çocukistanbul yöneticileri 3 Mart 2013 Pazar günü ZOOM Çocuk Müzesinde ve 4 Mart 2013 Pazartesi Viyana Belediyesi Kent Salonunda gerçekleştirilen iki konferansa katıldılar. Viyana Üniversitesi’den  Christiane Spiel’in “Öğrenmek, Unutmak, Farkındalık” temalı ve  Kurt Kotrschal’ın verdiği “Hayvanlar ve İnsanoğlu”.Erotik shop için tıklayınız.  temalı konferans aileler ve çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Her iki konferansın ortak noktası video ve fotoğraf destekli sunumların çocukların soru, görüş ve çeşitli interaktif çalışmalarla aktif katılımcı olmalarıydı. Çalışma toplantılarında bilimin toplumla iletişim ve etkileşim içinde olması ve çocukların da bu sürecin bir parçası olmalarını hedefleyen bilim buluşmaları alanında ZOOM Çocuk Müzesi’nin 10 yıla dayanan zengin birikimi incelendi, tartışıldı ve değerlendirildi. Kültürel farklılıklar, toplumsal algı, küresel ve yerel ilgi ve ihtiyaçların nasıl ele alınması gerektiği değerlendirildi.Sex shop için tıklayınız.
23- 27 Nisan’da Estonya’nın Tartu kentinde gerçekleştirilecek uluslararası ilk konferansta sunum yapmak üzere görev alan çocukistanbul- ZOOM Çocuk Müzesi ortaklığı olarak konferans hazırlıkları gözden geçirildi ve görev paylaşımı yapıldı.

çocukistanbul yöneticileri  Viyana çalışma toplantısı kapsamında ZOOM Çocuk Müzesinin açılışı 6 Mart’ta gerçekleşen  “Ortaçağ”  temalı ve ortaçağ Avrupa’sında sosyal yaşamı konu alan yeni sergisini görme fırsatı buldular, Viyana Bilim ve Teknik Müzesini  ziyaret ettiler.  Çalışma seyahatinin yarattığı bir diğer yararlı fırsat da Avusturya’nın ikinci büyük kenti olan Graz’da bulunan  Frida& Fred  Çocuk Müzesinin ziyaret edilerek görüşmeler yapılması oldu. Graz’da Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen bir “bilim şovu” izleme olanağı bulmak da çok yararlı bir deneyim oldu.

EU SiS Catalyst Programı 23-25 Nisan Estonya Konferansı ve 2013 yılı içinde gerçekleşecek karşılıklı çalışma ziyaretleri ve konferanslar ile devam edecek.

Yorum yok
Yorum yazmak için login olmalısınız.